Før du starter med wudhu

Før du vasker deg under wudhu er det enda viktigere å “vaske” hjertet først.

Det er flere ting du bør tenke over nøye før du vasker deg. Vi har en tendens til at vi fungere som en maskin og bare gjør wudhu og utfører salah og dermed ferdig med saken.

Hva bør man tenke over før man foretar wudhu:
Se for deg at du skal gjøre wudhu ikke for deg selv men for Allah  [subhanahu wa ta’ala]. Allah har sendt oss en Profet [sallallahu alayhi wasallam] som eksempel på hvordan vi skal utføre wudhu.

  1. Intensjon [niyah]: Har du intensjon om at du skal gjøre wudhu for Allah? Tenk på Allah før du starter wudhu og husk at han ser deg til enhver tid med hver enste drope vann som kommer ut av springen. Har du satt alle dine verdslige ønsker til side før du åpner springen? og renser deg med det vannet du kan takke Allah for at du har fått? Har du intensjon om at dette er kun for Allah. Har du intensjon om at du ikke skal kaste bort vann?
    Husk: Åpne springen så lite som mulig så du ikke kaster bort vann. “Selv om du er ved et hav så misbruk ikke vann”, har Profeten Mohammed sagt. Passer du på det til enhver tid?
  2. Tilgi. Etter å ha bedt salah er vi på sporet igjen av verdslige handlinger, både gode og mindre gode. Hva med å tilgi alle som har sagt eller gjort noe galt mot deg eller hadde ønske om å gjøre noe ondt mot deg. Tilgi dem og du blir tilgitt av Allah. En følgesvenn av Profeten Mohammed fortalte at han tilga alle hver natt før han la seg for å sove, med dette så ble han lovet paradiset.
  3. Klesstil. Er du en av de som har måttet ende opp med å se “BjørnBorg” med rosa stripe foran deg når du kommer opp fra sujjood? Vel, ta vare på klesstilen din, pass på at du bruker komfortoable klær så de dekker alt av deg fra topp til leggene. Selv om det påbudte er å tildekke kun fra navel til kne. så kan du tilegne deg mer av Sunnah. Har du mulighet kan du ha med deg en jubah i din bag/pose og ta på deg den ved bønn og ta den av etter bønnen. Ha et par større størelse enn det du bruker til vanlig så du kan lett ha den over klærne du allerede har på.
  4. Dua: Les og forstå dua og les den med rolig hastighet før wudhu starter. Klikk her for dua.
Hovedsakelig er det bare å prøve å slåss med sitt eget ego [nafs] for å rense sitt eget hjerte før man renser seg selv. Hjernen vår tenker på mye rart, vi kan ikke kontrollere den så lett, men vi kan kontrollere hjerte, så hvorfor ikke prøve litt ekstra og gjøre det. Har vi klart å kontrollere hjerte så klarer vi å kontrollere det meste. Rens den og du blir renset.

Nå er IslamBlogg også på Facebook. Der deler jeg korte meldinger om islam og andre ting som inspirer meg og deg. Se her IslamBlogg på Facebook.

Allah liker at du deler med andre det du lærer selv. Bruk knappene under for å dele denne artikkelen med andre.