Fire gode gjerninger en bør få i livet sitt

På fredags dars gikk vi gjennom fire gode religiøse gjerninger en muslim kan gjøre som sørger for at rett før han dør er det kalimah som kommer ut av munnen hans, noe som igjen sørger for at han havner i paradiset. Her er de fire gjerningene:

1. Respons til adhan (bønnerop). Det er sunnah å gi respons til adhan, dette bør være vår vanlig praksis for oss, også i normale omstendigheter. Hvis en har vært opptatt med noe så må en gi full respons til adhan når adhan er gitt ferdig. (Radd al-Muhatar).tasbee

2. Bruke miswak før salah (bønn). Det er sunnah å bruke miswak før wudhu (rituell renselse) eller eventuelt før en skal stå i salah. Det er for å fjerne lukten fra munnen og det er mange gode gjerninger ved å gjøre miswak. Muslimske lærder har kommet frem til 70 fordeler med å bruke miswak, mange av fordelene har blitt godkjent av forskere. Miswak fjerner dårlig lukt fra munnen, dreper bakterier og er en bedre løsning enn tannkrem, også praktisk sett.

3. Ikke se fitna. Det tredje er å passe på synet ditt så du ikke bruker det til å se gale ting. Hvis du er uheldig og får sett noe som du ikke burde ha sett så gjør tauba (be om tilgivelse fra Allah swt). Hvis du ser med vilje vil du synde, selv om du bare så i et sekund.

4. Lese tre siste vers fra surah Hashr (k. 59) i Koranen. Det fjerde og siste gode gjerningen er å lese de tre siste vers i Surah Hashr (k. 59) i Koranen. Hvis en leser det 100 ganger etter fajr (morgen) bønnen så vil 70 tusen engler passe på deg i en hel dag. Hvis du leser etter maghrib (solnedgang) bønnen vil igjen 70 tusen engler passe på deg til fajr bønnen. Og hvis du dør underveis, etter å ha lest de versene, vil du dø som en martyr (shaheed). YouTube video – Siste tre vers i surah Hashr. NB! Les auuzhu billahis samee’ll Aleem minash shayTaanir rajeem tre ganger før du starter med versene.