Fem ting du bør lære deg om økonomi før du fyller 20

Hvis du ikke tar med deg viktigste når du er ung kan du lett bli fanget i fellen senere. Det er alderen fra 16-20 år man bruker mest penger, enda mer hvis man tjener også. Pengebruk foregår hele tiden, mye annet skjer ved siden av. Sitt eget økonomi bør man ha stort ansvar for.

Her er noen ting du bør huske før du blir 20 år:

  1. Ikke ta opp kreditt. Ikke ta opp noe form for kreditt. Har du det, bli det kvitt med en gang. Ikke betal det minimum av beløpet, prioriter det heller for viktigere ting.
  2. Invester for pensjonen nå. Det blir lettere hvis du begynner å investere for pensjonen din tidligst mulig, når du blir eldre vil du ikke ha behov for å spare mye.
  3. Du må bestemme deg for utdanningen . Ikke betal for utdanningen din før du er 100%  sikker på at du vil dette. Jeg har snakket med flere og dem mener at det er like bedre å sitte hjemme og lese det de lærte på skolen og betalte store summer for bortkastet tid og utdanning. I flere tilfeller er man ikke fornøyd med utdanningen, igjen bortkastet penger.
  4. Vis deg i klassen. Hvis du må allikevel ta utdanning som koster haug med penger. Vis deg iallefall i klassen og bidra til godt miljø og få deg mest mulig kunnskaper. La pengene bli verdt noe. Prøv å få mer for pengene.
  5. Bruk mindre enn det du tjener. Jeg slutter ikke å nevne det. Bruk mye mindre penger enn det du tjener. Jeg tar med matpakke hverdag på jobben og sparer 9000 kroner per år på dette. Se på det som langsiktig så vil du forstå at det er verdt.