Utfører du de fem søylene?

Dette er ganske kjedelig, en av de verste tingene jeg vet… Jeg hadde skrevet denne artikkelen 100% også klarte jeg å trykke feil og alt ble slettet. 🙁 Da forsøker vi igjen.

Jeg hadde kommet bort til en viss person, som er muslim, men ikke religiøs. Vedkommende visste ikke mye Islam, eller andre religioner. Jeg begynte å spørre litt store spørsmål, men fikk bare svar som “vet ikke jeg vel”. Og jeg spøkte med å spørre hva er de fem søylene i Islam? Men vedkommende svarte med seriøsitet og sa: Bønn. Resten visste ikke vedkommende det. Det er lit synd å høre slikt at det er noen som ikke vet hva minimumskrav er for en muslim. Jeg forstår egentlig på vedkommende.

Jeg tok meg litt tid for å skrive om dette emnet og fortelle dere lesere, om det skulle være noen som ikke visste dette. Hva er er de fem søylene? Det lærer vi på ungdomskolen også, kanskje også barneskolen? Ikke vet jeg, har ikke gått hele barneskolen i Norge.

Dette er De fem søylene for muslimer. Alle er obligatoriske det vil si må gjøres, med egne regler.

 1. Trosbekjennelsen
  Trosbekjennelsen, arabisk: Shahada, er den viktigste av de fem søylene. Det går ut på å erklære at du er muslim ved å si et par setninger. Men det gjelder ikke bare å si dem også er du muslim, du skal mene det fra ditt indre. Les mer her i hvordan bli muslim.
 2. Bønnen
  Arabisk: Salah, er den nest viktigste av de fem søylene. Det skal utføres en rituell bønn fem ganger i døgnet. Det er tider for hver bønn.

  Be regelmessig, for bønnen holder en tilbake fra skamfulle og umoralske handlinger
  – Koranen 29:45

 3. Almisse
  Arabisk: Zakat, penger og annet verdt gis til de fattige en gang i året. Det skal gis 2.5 % almisse av det du har. For eksempel hvis du har 1000 kroner gir du 25 kroner av det. 1000 X 2.5 / 100 = 25
 4. Fastemåned
  Dette er noe vi muslimer trolig har hatt den siste mnd, i september var det fastemåned, arabisk: Ramadan. Der du ikke skal spise eller drikke noe som helst fra daggry til solnedgang.

  Dere som tror, det er foreskrevet dere å faste, slik det var foreskrevet dem som levde før dere, så dere må bli gudfryktige.
  – Koranen; 2,183

 5. Pilegrimsreisen
  På arabisk: Hajj, innebærer å reise til Mekka i en bestemt tidsperiode (7. til 13. dhul hijjah i muslimske kalender), og der delta i noen ritualer. Dette skal enhver muslim som er i stand til det fysisk og økonomisk, gjennomføre minst en gang i livet.

Dette er de fem søylene i Islam. Hvilken av dem utfører du? Den mest kjente er å utføre bønn, mange har problemer med det. Hvis du er målbevisst person klarer du det meste. Ikke kast bort tiden din. Jeg skal gjenta noe jeg har sagt før: Du har nå levd i 86 400 sekunder (24 timer), har du brukt et sekund på å si takk til Allah?

Mer detaljert informasjon finner du her.

One thought on “Utfører du de fem søylene?”

 1. Tusen takk for kjempenyttig informasjon, og enkelt og godt forklart. Jeg er ikke muslim, men det hender ikke sjelden at ulike spørsmål om Islam dukker opp i samtaler, og da er det fint å ha noe grunnleggende kunnskap på plass. Fint å vite mer om hva muslimske venner og bekjente holder på med og lever etter:-)

Det er stengt for kommentarer.