Fasten er ditt skjold

Vi er i Ramadan nå, det er kun to uker til så kommer ikke denne hellige måned igjen før om et år. Vi bør bruke vår mesteparten av tiden på å tilbe Allah, be om tilgivelse fra Han. Mange bruker sin tid på å sove etter at de har fastet, hele dagen, og våkner akkurat ved solnedgang og noen velger å sette seg foran TV og se på filmer istedenfor å be og gjøre andre religiøse ting som de bør gjøre mest av i Ramadan.

Allah sier i Koranen:

[2:183] Dere som tror, det er foreskrevet dere å faste, slik det var foreskrevet dem som levde før dere, så dere må bli gudfryktige.

Husk, det er ikke sikkert du får denne måned igjen! Når en har fått sjansen bør en være glad og takke Allah for det.

Målet mitt med dette innlegget er å skrive om hva som skjer hvis du faster og baksnakker, lyver og finner på historier som er usanne og forteller det til andre. Først må du huske at du faster kun for Allah og ingen andre. Når du faster og sulter deg, så er det for Allah du gjør dette selv om vi skal merke hvordan de fattige har det. Så er det Allah som skal gi deg belønning for det du gjør.

Hvis du lyveer, baksnakker, forteller usanne historier og begår andre synder mister du belønningen for fasten, men det ugyldiggjør ikke selve fasten. Den som gjør dette mister belønningen for fasten men hans faste blir ikke brytet. Men han mister belønningen for dette, som det har kommet i Hadith, hvor mye du faster har ikke noe å si og får ingenting igjen for det utenom sult og tørst. Så en person som faster bør unngå sånne ting mer enn en person som ikke faster.

Det er helt klart at en av de beste grunnene for fasting er prøve å kontrollere nafs (kontrollere deg selv, psykologisk), og ikke bare faste magen med å ikke spise og drikke.

Hvis du kan litt engelsk kan jeg anbefale deg om å lese om Islamic Psychological Thought, se linken i kilder nedenfor.

FASTEN ER DITT SKJOLD

Videre lesing og kilder:
http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_psychological_thought
http://qa.sunnipath.com/browse.asp?todo=browse&id=1&catid=6
http://www.abc.se/~m9783/nafs.html