Et mål er oppnådd

Asalaamu Olaikum / Hei
Bismillah ir-Rahman ir-Rahim / I Guds, den Barmhjertige, den Nåderikets navn

Mål nummer 3. Få minimum en person til å bli religiøs muslim

Tidligere har jeg skrevet mine islamske mål og for bloggen for år 2008, jeg har nå oppnådd et av målene og det er mål nummer 3: Få minimum en person til å bli religiøs muslim. Jeg har nå klart å få en person til å be. Det er noe som mangler ved vedkommende men det jobber jeg med, det gjør også personen.

Hvordan jeg fikk personen til å be
Snakke pent om paradiset

Fikk ikke personen til å be ved å kjefte på personen eller slå personen… Men bare ved å snakke helt rolig til vedkommende om hva som kan skje hvis en ber. Jeg nevnte ikke til personen hva som kan skje hvis en ikke ber, da er det lett å bli skremt. Selv om det kan hjelpe men jeg vil heller bruke det gode (paradiset) istedenfor det negative (helvete) selv om begge eksisteres.

Hva skjer hvis en begynner å be
Føler seg bra

Fra min egen erfaring og hørt fra flere, når en begynner å be, har du det beste livet du vil få noe gang. Du har kanskje tatt tur til Moskeen for å be en gang, kanskje bare på Eid, men tenk hva som skjer når du kommer ut? Du føler i kroppen din at du er lykkelig person, du føler en slags glede i kroppen din, du vet at du har gjort en god gjerning nå. Og den dagen eller bare de neste timene vil du helst holde deg unna det gale fordi du vet at du er en ren person akkurat nå som har og ba, og har det veldig fint.

Dette er ikke eneste fordelen for deg, det er mange fordeler. Som muslim er du pliktig til å be, det finnes ingen unnskyldninger til å slippe bønnen.

Jeg var på besøk hos en person en gang. Han spurte meg når jeg våknet jeg sa kl 0800 (på en søndag), da var det ikke soloppgang før ~0830, så jeg stod opp for å be Fajr (morgenbønn som skal bes før soloppgang). Personen sa at personen våknet før meg kl 0700, jeg spurte personen hvorfor? Ba du? Så sier personen at ikke rakk det måtte gå til trening… Vel man skal stå opp for å rekke bønnen og ikke trening eller noe annet, ber du før du drar på trening føler du deg enda bedre.

Nå har ikke jeg erfaring med å be i sommeren, startet med å be i oktober 2007 (Ramadan), får håpe på at alt går greit, jeg har allerede nå begynt å stå opp tidlig (kl. 0430) for å øve meg på det. Og jeg liker å stå opp tidlig, det er nå jeg sitter og skriver dette tidlig på morgen før jeg drar på jobb. Er ikke trøtt, er ikke sliten, ikke sulten eller tørst (sitter og drikker appelsinjuice) :).

Walaikum Asalam / Ha det bra