Er du egoistisk?

K.5:5 I dag er alle gode ting tillatt for dere! Skriftfolkenes mat er tillatt for dere, og deres mat er tillatt for dem! Likeledes ærbare kvinner blant de troende, og ærbare kvinner blant dem som mottok skriften før dere, såfremt dere gir dem deres gave som ærbare menn, ikke som slike som driver utukt eller holder elskerinner. Den som fornekter troen, hans gjerninger er intet verdt. I det hinsidige liv er han blant taperne.

Se på deg selv i speilet, ser du bra ut? Nei? Vær ærlig. Har noen sagt til deg før at du ser smart ut, kjekk, vakker, sterk osv…? Gud gav deg et kjennetegn som er veldig unik, så ser du fin ut eller ikke?

Så du ser bra ut, eller ikke minst det er noen små kjennetegn som får andre til å se ut som deg. Det kan være dine øyner, dine retter tenner eller ditt smil. Vær helt ærlig mot deg selv, det er noe ved deg som er helt tiltrekkende, eller hva?

Hvis du tror du ser bra ut til at det motsatte kjønn sier du ser bra ut, hva vil du gjøre? Selvfølgelig, du vil kanskje ta bilde av deg noen ganger. Du vil se på hvilken måte eller fra hvilken vinkel du ser bra ut. Er det når jeg smiler? Når jeg gjør en handling da jeg ser bra ut eller en spesiell måte å posere på? Så du vil finne ut, eller du vil bare ta bilder av deg. Du knipser med kamera 10 ganger og ser på de 10 bildene for å finne ut hvilken av dem ser best ut. Er du med meg hittil?

Etter å ha knipset bildene, vil du vise dem til andre. Du vil ikke ha dem bare på PC-en lenger, siden du har fått vite at du ser bra ut så vil du at flere skal si det. Jeg tar kanskje feil, men jeg vet at flere tenker slik. Så neste du gjør er å laste bildene opp. Dette skal bli kult, jippii… tenker du. Du vil at andre skal se hvordan du ser ut, og få noen kommentarer. Så du laster opp bilde, enten det må være mypsace, facebook eller hi5 eller en profilside du har laget profil på (hvis ikke alle).

Etter noen dager eller uker vil du få kommentarer fra andre. Folk som du kjenner og folk til og med du ikke kjenner. Folk sier sånn som “Wow, du ser fantastisk ut” eller “Jeg liker smilet ditt”. Det er haug med disse kommentarene. Selvfølgelig, noen venner vil gjøre narr av bildet ditt. Ikke for å fornærme deg men for å lyse opp vennskapet deres. Men fortsatt hvis du ser på bilde ditt så vil du se at du ser bra ut, når kommentarene begynner å havne inn.

konsentrer og tenk over. Se på bilde ditt igjen, det bilde du tok av deg når du så best ut av de 10 bildene, bilde du tok da du så best ut fra den vinkelen. Se på deg selv da du poserte foran kamera. Det smilet som tok mye av innsatsen din. Er det slik du virkelig vil bli? Person som tar bilder av seg selv og får folk til å like deg? Er det slik du er i virkeligheten? Er det noe på dette bilde som skjuler ditt indre kjennetegn eller detalj? Se på bilde ditt og deg så sammenlign, spør deg selv disse spørsmålene og tenk over det.

Men folk liker dette bilde. Hvorfor ikke gjøre dem en tjeneste, å starter å vise deg selv hele tiden? Hvem vet, kanskje du blir modell en dag.

Er du med meg? Det er noe jeg prøver å få frem her. Så jeg spør igjen.

Er dette virkelige deg, eller er det dette ditt egoistiske del av deg?

Nå prøv å gå til en annen persons profil i samme kjønn. Hvis du er en jente gå til en annen jentes profil, hvis du er en gutt gå til en gutts profil. Nå se deres bilde(r). Synes du de ser bedre ut enn deg? Hvis du tror de ikke er, hvordan føler du deg? Føler du i deg litt….hmm… ego?

Mine brødre og søstre, stopp det. Det holder! Hvor langt er du villig til å konkurrere slik? Hjernen din sier at han/hun er din søster/bror i Islam, men hjertet ditt sier ikke det. Du glemmer hensikten med livet ditt. Det er ikke Sunnah av Profet Mohammad (fvmh). Dette er ikke hans gjerning.

Hvordan motarbeide egoistisk?

Dette er ikke ment for at du kun skal bare slutte med å legge bildene dine på Internett og fortsette med det andre. Men her prøver jeg få frem at du ikke skal være egoistisk. Start sakte, bli kvitt smått først. Steg etter steg så vil du InshAllah (Hvis Allah vil) oppnå målet ditt. Gjør det som er meningen med livet.

Hold deg fast til Sunnah

Jeg skal holde meg fast til Sunnah! <– Skriv det på et ark med stort skrift og heng det på veggen eller et sted du kan se dette hverdag. Les det før du går ut av døra. Prøv det i en uke eller to eller 1 mnd. Du kan også skrive ut, hvis du vil ha farge eller svart-hvitt. Gjenta dette 3 ganger hverdag eller hele tiden. Gjør det til en vane.

Husk hvis du virkelig vil ha en pen kone eller en kjekk mann, så unngå å gjøre Sin (gjøre det Allah ikke liker).
Husk hvis du føler at den gjerningen du gjør er galt så, liker ikke Allah det heller.

Av å si at jeg ikke kommer til å klare det. Da har du allerede feilet med livet ditt. Hvordan vet du at du ikke klarer når du ikke har prøvd? Oja, du har prøvd? Men når? Prøvde du det en gang for 2 år siden? eller 5 år siden? Men det hjalp ikke. Samtidig som man vokser og deltar i forskjellige handlinger vokser også hjernen. Kanskje du har mer forståelse denne gangen enn det du hadde for 2 eller 5 år siden. Prøv igjen.

Jeg har så mye å skrive om, jeg vil virkelig hjelpe folk, men har så lite tid. Jeg har ikke sløset bort ferien på å hjelpe deg og mange andre og meg selv så klart. Har du mange vanskeligheter med livet, lær deg selv-disiplin. Igjen husk at du må jobbe med det sakte og sakte.

K47:31 Vi skal visselig sette dere på prøve, så Vi kan kjenne de innsatsvillige og de standhaftige blant dere og utprøve hvordan det står til med dere.
På Engelsk: And surely, We shall try you till We test those who strive hard (for the Cause of Allâh) and the patient ones, and We shall test your facts (i.e. the one who is a liar, and the one who is truthful).