Dette kan du gjøre for å hjelpe Palestina

Det er ikke så lett å overse overskriftene i avisene om Gaza, om hvor mange mennesker som dør på grunn av det som skjer i Gaza eller Palestina. Det er viktig for oss å vite hvorfor dette egentlig skjer, viktig at vi får fakta om hvorfor den krigen har startet og grunnen bak den. I denne artikkelen skal jeg gi deg noen tips og råd som kan være til hjelp for Palestinerne.

Bønn.
Første ting vi bør gjøre er å be bønn til Allah. Her er en bønn som kan være behjelpelig:

Allah, Herren av Øst og Vest, Vår Allah, Den hellige plassen (Jerusalem) og de to hellige stedene (Mekka og Medina). Allah plasser riktig våre brødre, de ofrene for katastrofen i Libanon og Palestina. Allah sikre deres frykt, belønn dem som du ønsker. Allah bytt deres frykt med fred, Allah bytt deres frykt med fred. Allah, beskyttelse av engstelig, Allah håp av trangende. Allah, Allah bevilger av undertrykte, du er herren over de svake og du er vår herre. Det er ingen guddom verdig tilbedelse unntatt deg

Engelsk: Our God, Lord of the Two Easts and the Two Wests, Our God, Lord of the Holy Place (Jerusalem) and the Two Sacred Places (Makkah / Madinah), Oh Allah correct the Position of Our Brothers, The Victims of the Catastrophe in Lebanon and Palestine, Oh Allah Secure their Fear, Reward Them As you Wish, Oh Allah Swap their Fear for Peace, Oh Allah Swap their Fear for Peace, Oh Protector of the fearful, Oh Hope of the Needy, Oh granter of the prayers of the oppressed, You are the lord of the weak, And you are our lord, There is no Deity Worthy of Worship except you.

Video med bønn: [youtube:http://www.youtube.com/watch?v=tBXpyJvidGk]
Doner penger.

Den humanitære situasjonen i Gaza er den verste siden Israel okkuperte landet. Amnesty International og Care International kunngjorde nylig en rapport som slo fast at 1,1 av 1,4 millioner mennesker i Gaza nå er avhengig av nødhjelp for å få nok mat. Av 110.000 som jobbet med private næringsvirksomhet før den israelske blokaden, er 75.000 nå  arbeidsløse. Det har skjedd en dramatisk forverring av helsetjenester og utdanning. Penger er viktig for Palestinerne akkurat nå. Doner så mye du klarer, pass på å donere til riktige og pålitelige organisasjoner. Jeg kan anbefale Rahma Islamic Relief Fund, jeg har personlig møtt de som står bak organisasjon, de er til å stole på og har vist med bevis at de gjør jobben virkelig. Alle pengene du overførere til deres konto blir brukt til det som det skal brukes til, de tar hverken noe gebyr, betaler ikke leie av sine kontorer av dine penger eller noe som helst annet. Som sagt, alt går til de fattige.

Samarbeid med venner og familie.

Hvis du klarer å få med dine venner og familie med deg til å gjøre noe, eller hvis du vil starte et prosjekt for Gaza så ikke ta deg av det alene hvis du tror du ikke klarer det. Få med så mange som mulig og jobb hardt sammen. Dere vil få belønnet for det 🙂

Gå med Palestina skjerf.

Å gå med Palestina skjerf viser at du bryr deg om dem. Men det må ha dette i hjerte for at du går med det fordi du bryr deg om det, ikke fordi det er mote!