Bruker Vesten som en unnskyldig

Jeg vet ikke om det er mange av dem som bruker Norge eller Vesten som en unnskylding for å slippe unna mye som å ta lån, jobbe på steder som ikke er tillatt eller annet. Men jeg vet at det er noen og det kan hende det er flere enn det jeg tror. Siden jeg ikke kjenner mange så skal jeg ikke sette alle under samme tak – er det ikke slik?

I flere tilfeller har jeg hørt og til og med sett at noen bruker Vesten som en unnskylding for å gjøre ting som er i fordel for hvert enkelt individ. De sier siden vi bor her i Vesten så er det greit å ta lån i tillegg nevner de at det er lov å ta lån i Norge. At det er lov å jobbe i bank, lov å selge haram (forbudt) mat og drikke (alkohol) fordi de bor i Norge – for en “flott” (!) unnskylding denne gruppen har.

Her er en Hadith som sier følgende:

[…]From among my followers there will be some people who will consider illegal sexual intercourse, the wearing of silk, the drinking of alcoholic drinks and the use of musical instruments, as lawful[..]
Volume 7, Book 69, Number 494v – Abu ‘Amir or Abu Malik Al-Ash’ari

Jeg kan ikke finne noe sted i Koranen (og jeg tror ikke noen gjør det heller) at det er greit å gjøre de forbudte tingene i Norge eller i Vesten. Allah sier i Koranen i Sure Albaqarah (Kua) kapittel 2 vers 275:

De som lever av rente utbytting, skal på oppstandelsens dag stå frem lik en som Satan har slått med sin berøring[..]

Hvor vanskelig er det å forstå da?

Jeg innrømmer at “jeg” selv har lån. Men dette lånet ble tatt da jeg ikke var religiøs og når man ikke er religiøs vet man heller ikke mye om religionen. Jeg hadde hele tiden trodd at det å sette penger i banken og at de blir store på grunn av renter var forbudt men ikke lån – altså å gi renter var forbudt det visste jeg ikke.

Jeg tror ikke jeg hadde brydd meg om det selv om jeg visste det da. Heller har aldri foreldrene mine fortalt meg at lån etc. er forbudt i Islam. Men er dette noe jeg kommer til å gjøre igjen? Neppe! Jeg gjør alt for å bli kvitt dette lånet eller vi (familien) har.

Men det er veldig trist at noen bruker det som en unnskylding bare for å ha det som fordel for seg selv. Hvordan kan de da være de virkelige troende? Når de sier at det er lov å gi renter eller jobbe i en bar som selger alkohol – mange pakistanere har barer i Norge spesielt i Oslo som selger kun alkohol og kaller seg selv for muslimer. Selv vet jeg om et noen som har gjort vært på pilegrimsreisen (hajj) to ganger og selv så driver de barer som selger alkohol eller selger haram mat.. Jeg vet ikke, men jeg tror ikke du er en religiøs muslim da!

Veldig trist, veldig trist og veldig trist…

One thought on “Bruker Vesten som en unnskyldig”

 1. JazakAllah khair
  veldig bra skrevet bror!
  Det er sant, det er mangel på kunnskap i vår muslimske befolkning! De som har kunnksaper, må gi dawa videre. Det er viktig for oss muslimer å ha et grunnmur, vi må jo vite hvorfor vi gjør det vi gjør. Er det riktig eller galt? Mange muslimer er redd for å søke etter kunnskaper, for de er redd for at det blir påvist at det de gjør er forbudt i Islam.

  Men vi mennesker har ingen rett til å støte noen andre pga deres gjerninger. Det kan hende vi gjør mye forbudt selv som vi ennå ikke har kunnskaper om.

  Visste dere at baksnakking er det Allah SWT misliker mest.

  og baktal ikke hverandre. Ville vel noen av dere like å spise kjøttet av sin døde bror? Dere ville avsky det! Så frykt Allah! Allah er tilgivende, nåderik. [49:12]

  Abu Hurayra (ra) beretter at Allahs Sendebud (saw) spurte sine følgesvenner: ’Vet dere hva baktaling er?’ – og noen svarte: ’Allah og Hans Sendebud vet det best.’ – så Sendebudet (saw) sa igjen: ’Å nevne sin bror (i islam) ved det han ikke liker.’ Da sa noen: ’Men hvis broren er slik som jeg sa?’ – da svarte han (saw): ’Hvis broren er slik du sa, da har du baktalet ham, og hvis broren ikke er slik du sa, da har du sagt løgn om ham.”

  Den som baktaler må først og fremst vite at han utsetter seg selv for Allahs vrede, og at hans gode gjerninger blir ”flyttet over” til den som blir baktalt. Hvis baktaleren ikke har gode gjerninger, blir de dårlige gjerningene fra den baktalte ”flyttet over” til ham.

  Wasalaam

Det er stengt for kommentarer.