Bruk dine erfaringer til å oppnå suksess

De fleste er flinke til et eller annet. Noen er flinke faglig eller praksis og andre er flinke på begge deler. Vi burde ta i bruk vår ekspertise til noe nyttig for å hjelpe samfunnet.

Samfunnet trenger hverandres hjelp til å holde seg på bena, ikke alle blir født rike og har alt de trenger. Ikke alle får en utdanning, ikke alle får jobb. Mange folk må slite ekstra hardt for å oppnå det lille, derimot er det folk som ikke trenger å slite ekstra for å få det store.

Du er sikkert flink til et eller annet, kanskje du er flink i en sport eller en fag. Bruk dine erfaringer til å hjelpe andre. Først og fremst vil du lære mye selv av å lære andre, det andre er at du vil oppnå suksess ved at du lærer selv.

Vi har spesielt behov for folk som er flinke i Islam – er du flink i det bør du gå rundt og hold taler/kurs. Spesielt på skoler/universiteter/høgskoler, eller arrangementer som Eid osv.

Det er en hadith der Profeten Mohammed (fred være med han) sa:

Hjelp din bror som undertrykker andre eller blir undertrykt. En mann sa “Allahs sendebud! Jeg kan hjelpe han hvis han er undertrykt, men hvordan skal jeg hjelpe en som undertrykker andre? Profeten (fred være med han sa): Hjelp han med å ikke undertrykke andre. Sahih Bukhari  Hadith No. 84 Book 85, Volumune 009 Rapportert av Anas (r.a.).

Fra denne hadith kan vi lære at vi kan hjelpe andre som begår noe feil, lære han hvordan man skal gjøre det gode og forhindre dem fra å gjøre det gale. All slags hjelp fra hverandre i samfunnet hjelper andre.