Benytt sjansen og endre spisevanene i Ramadan

Denne artikkelen er sendt av en muslimblogg.com-leser. Ønsker du å sende inn noe? Ta kontakt!

Vår kjære MuslimBlogger har tidligere nevnt mange gode ideer for hvordan vi skal endre våre kostvaner til å spise sunt og regelmessig. Jeg vil bare tilføye litt fakta som er i tråd med det islam sier og hvor viktig det er å ha moderate spisevaner.

Moderate og regelmessige spisevaner styrker intellekt, reduserer ønsker, temperament og gjør oss mer aktive. Derimot vil overspising føre til latskap og ulydighet mot Allah swt. Vi alle har nok en eller annen gang erfart hvor vanskelig det er å bevege på seg når vi er overmette. Det blir derfor vanskelig å bevege seg under salah.

Hvis vi spiser i riktig mengde, kan vi holde oss friske og sterke. Profeten Mohammed (sallahi alahi wasallam) sa:”The strong believer is better than the weak believer….” (Muslim)

For å bli en sterk muslim må vi følge og gjøre det Allah (subhanahu wa ta’ala) har pålagt oss og det er svært vanskelig hvis vi er late og ikke fullfører pliktene våre.

Vi må ha balanse i alle våre handlinger og det gjelder også våre spisevaner. Hvis vi spiser mat med den hensikt at vi skal bruke den styrken vi får av maten til å adlyde Allah (subhanahu wa ta’ala) og til å utføre pliktene våre vil vi tjene ajjar (belønning) for den tiden vi bruker å spise.

Er du blant de som har dårlige spisevane, er det på tide å gjøre noe med dem. Ramadan er rett rundt hjørnet og en veldig god start for de som virkelig vil. Så benytt sjansen 🙂