Be på skolen og jobben

Jeg har tidligere skrevet litt om å be på skolen/jobb men minner på igjen direkte kun om dette.

Det er fullt mulig å be på jobb eller skole, jeg gjør dette selv til daglig ber. I vinteren kom det flere bønn i arbeidstiden men nå er det enklere og det er kun dagbønnen som kommer i arbeidstiden resten ber jeg hjemme eller på moské.

Hvis du ikke ber på jobb og/eller skole er det på tide å starte med det. Det skal være enkelt å spørre din sjef/rektor om å få lov til det. Min sjef liker at jeg gjør dette og har full forståelse for dette. Dette er ikke noe jeg krever fra arbeidsgiveren min heller men spør om å få lov. Og det må du sikkert også gjøre.

Bilde av hadley coull

Jeg vet at enkelte rektor liker at elevene deres ber på skolen, fordi lærerne og rektorene vet at de er de som er de mest stille og beste elevene de som ber og de som er de rolige elevene, som oftest. Så da er det bare å sette i gang og spørre om å få låne rom til det. Det er tar kun noen minutter så er du ferdig, det er greit å la sjelen din få en hvile og du selv får komme deg litt bort fra det du holder på med. Du vil helt sikkert komme tilbake og gjøre det du skal med full av energi, læreren din eller sjefen din blir sikkert fornøyd av det.
Har du en moské i nærheten så bør du delta på fredagsbønn også. Egentlig skal man delta i fredagsbønn uansett, en av grunnene til at jeg flyttet jobben min til et annet sted som er kun 200 m fra en moské. Hvis man virkelig vil, så gir Allah deg det du ønsker! Allah sier i Koranen – Sure nummer 62 Aljumu’ah vers 10

Dere som tror (på Allah og er religiøse), når det kalles (Bønnerop) til samlingsdagen (fredags) bønn, så skynd dere hen til Guds ihukommelse (Moské), og la handel (jobben) ligge. Dette er et gode for dere, om dere bare visste! Mer om dette her.