Be om tilgivelse før dørene til tilgivelse blir stengt

I dag, i denne tiden av korrupsjon er vi blitt fjernet fra spiritualiteten og satt etter sekularisme. På grunn av det blir det lettere for oss å utsette eller utføre mindre av dydige handlinger og heller synde mer. Essence of ExistenceDet er mange millioner mennesker som hevder å være muslimer men som drukner i synder. De er så oppslukt i syndene at de ikke en gang tenker om å be om tilgivelse. Etter en stund blir tilstanden deres slik at de tror deres synd ikke kan bli akseptert lenger. Men Allah [subhawana wa tala] sier “Han er den ene som aksepterer tilgivelse fra Hans tjener og overser synder”. Allah er mest edel og nådig. Han er den mest nådig av de som viser nåde. Derfor ikke mist håp i hans barmhjertighet. Fortsett med tilgivelse. Hvis en utfører en synd så be raskt om tilgivelse. Moulana Shah Wasiullah Saheb [Rahimahullah] pleide å resitere disse i parvis:

“Vi har tråkket i stiene i denne veien,
Vi faller, vi falt og kommer opp og kom opp og ferdes”

Tilgivelse for små synder kan bli oppfylt av å utføre gode gjerninger, men tilgivelse for store synder kan bare bli oppfylt av å be om tilgivelse [tauwba]. Altså legg merke til at å fortsette å synde i hop om å bli tilgitt i etterkant før en dør er tegn på tåpelighet og dumhet. Det er fordi ingen vet om fortiden og dermed vet heller ingen når ens tid er for å dø.

“Du synder, det er fortsatt tid for å be om tilgivelse, ikke utsett,
den som falt og kom seg opp har ikke falt” [Mufti Muhammad Shafi [Rahimahullah].

Rasulullah Fred være med han [arabisk] sa, “intelligens er en som kontrolerer sin skjebne og praktiserer den tiden eter døden, imens en som følger sine lyster og har håp i Allah [subhanwa wa tala] er dum”. [Tirmizi, vol. 2 s. 72].

Uansett hvilken synd en begår kan bli tilgitt av å be om tilgivelse. Anas [Radhiallahu anhu] fortalte at Profeten Fred være med han [arabisk] sa at Allah [subhawana wa tala] sa: “Sønn av Adam, så lenge du ber til Meg og har håp i Meg, vil jeg tilgi synden uansett hva det er og Jeg vil ikke bry”. [det er flere lignender hadith der Allah (subhana wa tala) sier at Han tilgir så mange synder som mulig, nevnt i Tirmizi vol. 2 s 194].

Av Moulana Muhammad Mazhar Saheb [Khalifa av Hadrat Moulana Shah Abrar ul Haq Saheb (DB)]

2 thoughts on “Be om tilgivelse før dørene til tilgivelse blir stengt”

 1. Assalamu aleykum wa rahmatullahi wa barakatuh

  Håper denne beskjeden når deg i beste helse og imaan. InshAllah

  MashAllah, tankevekkende artikkel.

  Leser at du ved gjentatte ganger skriver; Allah [subhawana wa tala] – Er det kun stavefeil i Subhanwana eller har du bevisst stavet det slik?

  Wasalaam
  Bushra

Det er stengt for kommentarer.