Automatiser økonomien din

Nå fortiden prøver jeg å automatisere hverdagen min, inkludert økonomi selvfølgelig. Prøver å gå bort fra papirarbeid til å gjøre alt elektronisk. Jeg scanner mine papirer, som viktige kvitteringer, viktige regninger, attester, vitnemål og annet viktige papirer og lagrer dem som PDF fil i Google Dokumenter som er tilgjengelig på Internett helt gratis. For det første vil jeg bli kvitt papirene og for det andre vil jeg ha tilgang til de papirene hvor som helst fra verden så lenge jeg har tilgang til Internett.

Slik har jeg automatisert økonomien min:

1) For første bruker jeg nettbank
Det er sikkert mange som har nettbank fortiden, har du ikke det bør du skaffe deg det. Det gjør jobben mye enklere. Du slipper å dra bort til banken. Det tar mye tid, ventekø er bare så kjedelig. Nettbank er en fellesbetegnelse på banktjenester som kan utføres via en terminal knyttet til Internett.

2) Selgere ringer meg ikke
Jeg har meldt meg ut fra å motta selgere på telefon, fortsatt får jeg noen som skal ha undersøkelse men det skjer ikke på mobiltelefon iallefall. Før mottok jeg mange tilbud om kredittkort, bank, lån osv. Men har endelig klart å kvitte meg med det. Mottar heller ikke reklame i postboksen, mange har begynt å bruke “reklame nei takk-lappen” på postboksen, og nå har flere bedrifter tatt oppdrag for å levere det på døra. Det hater jeg fortsatt, og skal nok prøve å bli kvitt det også. Reservasjon mot adressert reklame og telefonsalg kan gjøres hos Brønnøysundregistrenes hjemmeside.

3) Bare 1 bank og 1 kredittkort
Jeg har flyttet alt av mine banktjenester til en bank, har kredittkort men bruker den aldri. Istedenfor for å bruke kredittkort har jeg spart nok med penger til å klare meg i flere måneder. Med å ha en bank slipper jeg mye papirarbeid også. Har avsluttet kontoer hos andre banker.

4) E-faktura og AvtaleGiro
Jeg har automatisert mine faktura, bruker e-faktura og AvtaleGiro på regninger som det er mulig å gjøre. Og betaler regning for Internett for hele året, slipper å få mye regninger i postboksen. Siden jeg tilbringer mye av tiden foran datamaskinen er det enklere for meg på denne måten. Det er også billigere (!) enn giro-betaling.

5) Skanne dokumenter
Jeg skanner alt av viktige regninger, om jeg får noen i postkassen og alt annet viktige papirer og lagrer dem som PDF filer

Skal gjøre alle dette til automatikk, slik at dette går av seg selv uten at jeg må tenke veldig lenge på hva jeg skal gjøre neste gang jeg er i slik situasjon. Å praktisere dette skal bli enkelt :)

One thought on “Automatiser økonomien din”

Det er stengt for kommentarer.