Alternativ løsninger for å jobbe utenfor hjemmet

Dataarbeid er egentlig egnet for kontor og lignende. Men når man sitter på samme sted og jobber blir man lei til slutt. Det samme kan det være når man utfører skolearbeid, det er litt enklere å sitte hjemme og utføre skolearbeid som skal utføres på skrivebøker. Det er mye data arbeid vi jobber med for tiden og da er det mulighet for å jobbe andre steder enn å sitte på rommet sitt. Jeg vil ikke anbefale å være hos din venns hus og jobbe sammen med han/hun, da er det lett å falle ut av arbeidet og holde på med mye annet som ikke er så relevant.

Her er noen steder det kan være lurt å jobbe, prøv ut forskjellige steder og se hva du liker best, bytt gjerne hver uke:

  • Bibliotek. Dette er et perfekt sted hvis du vil ha det stille rundt deg, uansett synes jeg det er litt støy på hovedbibliotek i Sentrum – derfor foretrekker jeg biblioteker som er utenfor sentrum. Bjerke, bydelen jeg bor i, er en ganske stille bibliotek. Slike bydel-biblioteker er mindre bråkete og derfor er det lett å være konsentrert der.
  • Kafé. Jeg foretrekker kafeer fremfor alt annet hvis jeg skal sitte og designe nettsider, det er et perfekt sted for meg . Det er store sjanser for å få inspirasjoner til arbeid jeg skal utføre. Hvis jeg for eksempel skal lage logo for noen og skal prøve å finne ut mønsteret som skal vises så kan jeg se meg litt rundt på kafeen, noen har på kule T-skjorter, annet kles stoff, bager/sekker eller annet ting som ligger rundt omkring i kafeen kan være inspirerende. Jeg liker å prøve litt forskjellige kafeer.
  • Moské. Enda et perfekt sted, stillhet, åndelig og inspirerende. Lett å komme i gang med bønnen og hvis det skulle dukke noen spørsmål relatert til Islam kan jeg enkelt spørre Imamen ved bønntidene. Det var her jeg fikk flere av ideene da jeg laget siden www.wim.no.
  • Park. Kanskje ikke så lurt når det er kaldt ute og mye snø, men i sommeren er det helt klart et sted man ikke bør gå glipp av. Snart er det sommer så jeg liker å sykle inn i marka og sette meg på favoritt benken min, midt i skogen og lese bok. Lillomarka, som er den nærmeste marka for meg er veldig fin sted, for tur, løping og sykling.
  • Øy. Hvis du bor i Oslo bør du ta båt bort til et av øyene og nyte været imens du sitter og utfører arbeidet.

Hvor foretrekker du å jobbe?