Advarer mot munnskyllemidler

I denne bloggen finnes det en side som heter “Ikke spis dette” der er det blant annet nevnt Colgate sin blåe munnskyllvann som inneholder alkohol. Fordi alkohol er forbudt for oss muslimer. Nå mener en forsker at munnskyllvann som inneholder alkohol kan øke risikoen for uliker krefterformer i munnen.

 

Hentet fra forskning.no:

Mange mennesker bruker skyllemidler mot dårlig ånde eller karies. Men flere av disse skyllemidlene inneholder alkohol, noe som kan øke risikoen for utvikling av ulike kreftformer i munnen.

3 000 mennesker har vært med i McCullough undersøkelse, og professoren mener det kan bevises at daglig bruk av munnskyllemidler er en «signifikant risikofaktor» i utvikling av kreft.

Det er fordi alkoholen gjør munnens indre overflate mer sårbar overfor kreftsykdommens forstadier.

Men McCulloughs forskning får kritikk av både australske og britiske forskere, Damien Walmsley, professor i odontologi ved Universitetet i Birmingham, sier til avisen The Scotsman at det trengs mye mer bevismateriale før folk bør frykte munnskyllet

One thought on “Advarer mot munnskyllemidler”

  1. Oi det visste jeg ikke, jeg har en munnskyll fra colgate men om det er alkohol i den også vet ikke så jeg skal sjekke etterpå. bra du delte dette med oss..

Det er stengt for kommentarer.