6 effektive tips for å trene unger til Islam

Bilde av Ashis T

Små unger er fantastiske, enten du har en niese, nevø eller kjenner til en bekjents unge er du sikkert ganske glad i han/hun. Når vi har dem i nærheten vi kan ikke tenke oss et liv uten dem. Ingen trenger å fortelle deg at unger liker å herme etter voksne. Enten du vet eller ikke, ser ungene på deg ganske nøye, de ser måten du går på, spiser, ler, snakker, handlinger du utfører. Hvis en unge klarer å lære seg en sang så klarer han sikkert å lære seg en vers fra Koran også, prioriter heller det. Her er noen tips for unger under 7 år.

  1. Lær dem ordet Allah. Dette kan allerede bli gjort ved 1 års alderen, se om du klarer å få det første ordet ut av ungen som er navnet på skaperen, Allah.
  2. Fortell dem om Allah. Ganske tidlig vil de snakke med deg på kun med ord, ved alderen 3-4 er der de snakker ordentlig, det er på tide å lære dem om Allah.
  3. Fortell om Profeten og Sahaba (ledsagere). Enkle fakta om profeten bør fortelles til dem.
  4. Be foran dem. Det er enklere at du ber foran dem hele tiden enn skjult også plutselig fortelle dem at de må lære seg å be. De klarer raskt å kopiere handlinger som skal utføres og lær dem litt og litt av teksten.
  5. Lær dem småe Dua (appell). Små unger har godt minne, du vil bli overasket over det de klarer å huske. Ved å lære dem småe Dua som de kan utføre daglig er de enda mer sikret å holde seg til sin tro.
  6. Vær et godt eksempel. Ikke sist men minst og det viktigste er at du er et godt eksempel for dem. De legger merke til alt du gjør, hvis du gjør noe negativt er de ivrig på å gjøre det. Derfor vær et godt eksempel foran dem, vær forsiktig med handlinger du utfører foran dem. Ta et ekstra sjekk med deg selv før du går foran dem.

Disse tipsene kan enkelt implementeres hvis de i huset også er religiøse, Det er også viktig å nevne, husk å ikke sette dem ved siden av dårlig miljø for at de ikke skal bli avhenging av det, men heller Islamske miljøer. Ta med dem til moske hvis de klarer å oppføre seg litt forsiktig.