5 tips til ungdommer for å hjelpe de fattige

for dem som tror på det skjulte, forretter bønnen, og som gir av det som Vi har gitt dem.
– Koranen; kap. 2 vers 3

 1. Gjør Dua (bønn) for de fattige.
  Hva er det første man bør gjøre når man møter et problem? Gjøre Dua deretter tenke gjennom og diskutere. Etter at du ber bønn, gjør en liten bønn for de fattige også. Det vil også hjelpe, InshAllah.
 2. Gi noe å spise istedenfor penger.
  Når du går ut på gaten ser du sikkert flere tiggere på gata. Som regel vil de gjerne at du gir penger, så de kan bruke dette på narkotika, hvis du tenker som meg, vil ikke gi penger fordi de bruker det bare på gale ting. Så gjør som meg også: Gå til nærmeste Deli De Luca, 7-eleven eller Narvesen og kjøp en eller to boller av hva slags du vil, har du mye penger kjøp noe dyre og gode, har du lite penger kjøp de billige. Og gi heller det til den personen. Dette vil ikke bare han takke deg for men han vil også tenke på at det er noen som bryr seg om han, kanskje den tanken får han bort fra den narko-fellen og går heller på den rette veien. Hvis du gir han bollen en dag, to dager, 1 mnd så ser han fortsatt sitte der ikke gi opp bare fortsett det du gjør. Han vil nok forstå en dag! Be også din familie og dine venner gjøre det samme.
 3. Få med din familie og dine venner med på å gi Zakat (almisse).
  Husk en av de fem søylene er å gi Zakat, almisse, gi penger til de fattige. Hvis du som ungdom har lite råd til å gi penger til de fattige så få med flere, din familie og dine venner, samle penger alle sammen og gi de til de som trengs det. Ofte liker folk å sende penger til det landet de har etniske røtter fra, gjør det hvis du vil det. Bare sørg for at de går til sikker person. Det finnes flere tjenester på Internett som er til å stole på. Islamic Relief har online donasjon. Se i menyen til venstre Donate here. Eller gi til de norske moskeene som er registerte og få skattefradrag på det.
 4. Ikke bare samle penger.
  Det er ikke bare penger som er interessert for de fattige, så ikke bare samle penger. Hvis dere lager en lite gruppe på 4-5 personer, samle sammen noen ting som dere ikke bruker og doner det bort. Eller er du flink i noe, male/tegne, håndverk, sy etc… Så lag noe for dem og doner det bort.
 5. Ha som mål å hjelpe de fattige en gang i måned.
  Hvis har en deltidsjobb så ha som mål at per lønningsdato skal du gi mat til de fattige eller hjelpe de på en eller annen måte. Eller hvis du klarer å samle litt penger så kjøp mat til dem og gi det bort. Få også dine venner og familiemedlemer med på dette, hvis flere gjør det sammen er det enda motiverende for hverandre. Dere kan gjerne ofte ha treff der dere diskuterer og forteller hverandre hvordan det gikk hver gang.

Lykke til