4 tips for å bli kvitt dårlige vaner

Etter en liten stund er jeg tilbake i skrivende stund (hehe). Mye kurs og mye arbeid tok mye av tiden min.

Denne gangen har jeg tenkt å ta for meg å skrive om å bli kvitt dårlige vaner. Tidligere har jeg skrevet i forum hvordan du kan håndtere dårlige vaner, men tar opp temaet igjen og tar det på en annerledes måte, en islamsk/religiøs måte.

Når du skal bli kvitt en dårlig vane så bør det skje sakte og sikkert. For noen som har god disiplin klarer å bli kvitt med en gang for alle. Men noen tar sjansen og prøver å bli den kvitt med en gang, men etter en stund dukker den opp igjen, og da er de på samme plass som de var før.

 1. Ta det sakte men sikkert. Det er veldig viktig at du tar det rolig, T.T.T. (ting tar tid). Og hvis du ikke har tålmodighet kan det gå galt. Hvis du har en dårlig vane for eksempel hører på for mye musikk og det drar deg bort fra religionen. Hvis du hører på musikk hver dag, så gjør det om til annen hver dag og etterhvert gjør det om til hver helg, deretter annenhver helg osv osv.
 2. Miljø. Det miljøet du har rundt deg bør du endre på. Dine venner, kollegaer, familie, steder, ellers bare folk. Hvis du har folk som bare driver med diverse rare ting, bør du enten prøve å endre på de eller bli kvitt dem fra livet ditt.
 3. Studer om religionen. Du bør egentlig lese om religionen stort sett av tiden din til overs. Men hvis du har mye å gjøre så sett av tid til det og les om religionen.
 4. Følg skrittene til profeten. Hvis du utfører de dagligdags handlingene akkurat som profeten gjorde er du godt sikret for at du blir kvitt dårlige vaner. Les bøker om profeten Mohammad (fred være med ham), det finnes allerede drøssevis av lesestoff på Internett, et søk på Google vil gi deg gode resultater. Ta tur til din lokale bibliotek og få noen bøker eller be dem bestille.
 5. Det er deg selv det går ut over. Sist men ikke minst det er deg selv det går ut over hvis du ikke gjør noe med det. Vår oppgave er å be til Gud, utfører vi ikke det så ligger vi tynt an. Du vil merke at du har det veldig bra en stund men plutselig kan plutselig alt gå galt. Og det er bare en varsel til deg at du bør skjerpe deg. Som jeg alltid sier ha mål i livet ditt.

Har du noen tips til hvordan en kan bli kvitt dårlige vaner? Legg det i kommentar felt nedenfor.

2 thoughts on “4 tips for å bli kvitt dårlige vaner”

 1. Her er det noen gode råd fra meg, om hvordan dere kan styrke deres imaan (tro)

  – Les Qoraan sharif, les gjerne oversettelse for det hjelper deg i å forstå hva du leser og styrker din imaan.

  – Be sunnah, 2 rakkat. Les det når du blir svak i din imaan

  – Gjøre masse dua . Spør Allah SWT om hjelp, spør ham om alt du trenger. Det er kun Allah SWT som kan hjelpe deg.

  – Gjør masse dhikr, si SubhanAllah 100 ganger da får du belønning for 1000 gode gjerninger.

  – Let etter ilm (kunnskap om islam)

  – Hør på nasheed (noen nasheed får din iman til å vokse)

  – Tenk på domme-dagen og graven din som venter deg. Du klarer ikke å svare på spørmålene i graven hvis du har svak iman!

  – Gjør gode gjerninger, for det styrker din imaan (tro). Dette kan du gjøre ved f.eks å hjelpe moren din, smile til noen, hjelpe noe i veien, gi penger til de fattige osv..

  – Ha subr (tålmodighet) det er en test fra Allah s.w.t.

  Prøv å gjøre noe av det jeg har skrevet, så skal du se hvor raskt din imaan blir styrket. InshAllah

  Wasalaam

Det er stengt for kommentarer.