10 ting du bør vite før du blir ferdig med vgs

Det er i den perioden man er på videregående skole en person utforsker veldig mye, imens noen gjør ingenting. Det er her man blir en “voksen mann”. Det er ti ting jeg savner som jeg skulle ha visst om før jeg ble ferdig med vgs. Ikke at det er sent nå heller men livet hadde vært bedre hittil om jeg visste om disse tingene, eller jeg visste om disse men hadde vært herlig om jeg praktiserte disse:

  1. Arbeid: Ha en deltidsjobb under studietiden, du tjener penger så klart, men det er den arbeidserfaringen du får som er meget viktig – lær fra den.
  2. Økonomi: Ikke bare lær deg hvordan du skal tjene penger men vit også hvordan du skal spare de.
  3. Bøker: Les så mye bøker du klarer, ha som mål å lese 1-2 bok hver måned. Det vil hjelpe deg med språket ditt. (Se her hva jeg anbefaler av bøker)
  4. Klesstil: Kle deg alltid i brukbare kler, du behøver nødvendigvis ikke å være pent-kledd. Men unngå å bruke joggebukser når du ikke jogger :).
  5. Helse: Pass meget godt på helsen din, det er veldig viktig at du trener minst tre ganger i uken og spiser riktig mat.
  6. Religion: Praktiser din religion allerede før du blir ferdig med vgs. En som blir ferdig med vgs er rundt 18-19 år og da burde du få veldig god forståelse for hva som er viktigst i livet. For noen kan det ta lenger tid, men de aller fleste burde skjønne det i den tiden.
  7. Miljø: Vær sammen med gode og motiverende mennesker. Miljøet rundt deg kan påvirke deg og da er det meget viktig at du er med gode mennesker.
  8. Interesser og hobby: Utvid dine interesser og hobby, gjør forskjellige ting for å få en variasjon. Er det kun fotball du liker så prøv med noe helt annet, f.eks. klatring. Utforsk andre ting som gå tur, sykle, fotografering osv.
  9. Vennskap/kontakt: Den kan kanskje ligne mer på punkt nr. 8. Uansett er det viktig å holde kontakt med gode venner, man skaffer seg veldig mange forskjellige venner og ta godt vare på de gode vennene dine.
  10. Skole: Det meste fokuset bør være på skole og ikke noe annet… Selv de mange flinke elevene fra ungdomskole kan feile på videregående. Pass på at fokuset ditt er på riktig plass. Det er her det gjelder!

Til slutt en hadith som jeg leste på Nura sin blogg:

hadith-bukhari