Økonomi bøker du bør lese før du fyller 20 år

Jeg trodde at hvis jeg gikk på skole vil jeg lære om alt, men det var ikke helt riktig. Sannheten er at JEG lærte ikke mer enn 50% av det som ble lært på skolen – ikke skolen(e) som var dårlige men jeg var det, jeg likte aldri å gå på skole. Hver gang jeg skulle stå opp for å gå på skole fikk jeg ekkel følelse i meg, en hat følelse, hat for skolen og.. bøker – æsj, det var kvalmt bare ved å tenke på bøker. I dag klarer jeg knapt noen dager før jeg MÅ lese en bok eller ha noe å lese i, alt ble forandret etter at jeg begynte å praktisere Islam.

Uansett det finnes flere bøker ute på markedet om emnet man ikke lærer på skolen, jeg vet ikke hvordan pensum er i dag men jeg regner med at det ikke er alt for store forskjeller fra noen år tilbake da jeg kom ut fra videregående skole. En ting jeg er skuffet over at skolen ikke lærer om å spare penger – vi blir lært til å tjene penger men ikke hvordan vi skal bruke de pengene. I en to års periode lærte jeg meg nesten alle mulige sparetips ved å gå gjennom personlig økonomi bøker og artikler,  og det hjalp virkelig.

Bøker er kunnskap!

Her skal jeg legge inn noen av bøkene jeg synes alle bør lese før de fyller 20 år – jeg har lest de fleste av de og skal til å lese de resterende.  Jeg har ikke søkt etter eller hatt stor interesse for norske fag bøker, derfor har jeg kun lest på engelsk og det er de jeg vil anbefale her. Hvis du klarer å gå gjennom en av de følgende bøkene vil du bli flinkere til å spare penger enn noe gang du har vært. Det er ikke lett å begynne å spare penger, man må sette av tid og ressurser til det og det er veldig viktig for din framtid.

Hvorfor før 20 år?
Det er den tiden mange begynner å jobbe og burde begynne å få kontroll på personlig økonomi.

The Total Money Makeover – Dave Ramsey

The Richest Man In Babylon – George Samuel Clason

I Will Teach You To Be Rich – Ramit Sethi

The Millionaire Next Door – Thomas J. Stanley

Your Money or Your Life – Dominguez og Robin

Rich Dad Poor Dad – Robert T. Kiyosaki