Øker sjansen for at du er konsentrert

Må beklage, at det var en stund siden jeg sist skrev noe. I forbindelse med den nye jobben min har jeg ikke hatt tid til å sitte foran datamaskin. Men jeg har tenkt på hva jeg kan skrive om og komme med ideer.

Jeg har brukt denne måten i de siste dagene og den øker sjansen for at jeg er mer konsentrert når jeg ber (Salah). Tidligere har jeg skrevet hvordan være mer konsentrert når du ber bønn (Salah), følg de tipsene jeg gir der og bruk denne etter på, det blir enklere. Vi kan ikke kontrollere vår hjerne, vi kan kontrollere kroppen vår men ikke hjernen. Hvis jeg vil kan jeg løfte min arm og hvis jeg vil kan jeg sette den ned igjen. Det er noe som heter bevisst og underbevisst.

Hvordan bruke metoden?
Når du har bestemt deg for å be og bestemt deg for å være konsentrert så prøv å være det ved hjelp av de tipsene jeg har gitt tidligere. Lag en liste, der det står hvilken bønn det var. Var det bønn ved daggry, kveld el. natt osv. Jeg forklarer på tegning nederst.

Ved siden av bønn skriver du hvor konsentrert du var. Du kan enten velge å bruke skala fra 1-10 eller prosentvis. Hvis du har vært veldig konsentrert kan du gi deg poeng med 9, hvis helt konsentrert gi deg selv 10 poeng, hvis du har vært mindre konsentrert men prøvde så godt du kunne kan du gi deg poeng med 5 eller det du synes du fortjener. Eller så kan du velge å gi deg selv “poeng” med prosent. Var du helt konsentrert kan du skrive 100 % hvis du var mindre så 50 % osv.

Jeg bruker skala fra 1-10 og til slutt summerer jeg det og ser på hvor mye poeng jeg fikk i 1 uke, neste uke prøver jeg å gi meg flere poeng, og slår rekorden.

Det er viktig å ikke jukse her. Det er deg selv det går utover, det er ingen konkurranse. Du skal forbedre deg selv. Denne metoden kan øke sjansen for at du er mer konsentrert neste gang.

Hvorfor virker det?
Jeg er ingen ekspert på psykologi eller i Islam, men denne metoden har fungert for meg. Når jeg ser på arket før jeg skal be daggry bønnen f.eks. og hvis det står poeng som 5 så får det meg til å være mer konsentrert fordi jeg vil ha enda høyere poeng som 6 eller høyere 7. Jeg prøver å få bort min underbevissthet hele tiden under bønnen, det er ikke lett men jeg prøver. De metodene jeg har skrevet om tidligere har også hjulpet.

Prøv dette i en uke eller 1 mnd og se om du for noe bedre resultat.

Lykke til